Restauracja

Restauracja hotelowa serwująca wyśmienite potrawy kuchni francuskiej z elementami kuchni polskiej jest uznaną i szanowaną marką w  mieście.

 
Pieczę nad gastronomią Hotelu „Petite Fleur w Toruniu sprawuje chef kuchni z Francji Sébastien Miraux. Sébastien to Paryżanin, syn szefa kuchni Unesco i Maurytyjki. Ukończył prestiżową paryską szkołę kulinarną EMPMTH założoną przez Joëla Robuchona. Warsztat kulinarny szlifował we francuskich restauracjach 1, 2 i 3 gwiazdkowych. Chef podróżnik. Zarządzał kuchnią i restauracjami w luksusowych hotelach i resortach na Bora Bora, Bali czy Mauritiusie. Miłośnik muzyki klasycznej. Kuchnią kieruje jak dyrygent orkiestrą, a każdy składnik dania, technika przyrządzenia, czy temperatura grają równe partie w opus kulinarnym chefa. W „Petite Fleurprezentuje swoje autorskie dania będące wykwintnym połączeniem kuchni francuskiej z polską na bazie produktów jak najwyższej jakości pochodzących od lokalnych małych hodowców z Polski i Francji. Dzięki temu przygotowywane potrawy są zdrowe, naturalne i pełne smaku. Zapraszamy do spróbowania nowego menu chefa, które będzie dla Państwa prawdziwą przygodą kulinarną. Wkrótce zapraszamy także do nowej restauracji sygnowanej nazwiskiem chefa Sébastiena Miraux - Gavroche".
 
Zapraszamy na autorski profil chefa Sebastiena na instagramie:
 
 
 

Szeroki wybór potraw i win w przystępnych cenach sprawi, że każda wizyta będzie ucztą dla Państwa oka i podniebienia.

Hotelowe śniadania, ich jakość i różnorodność , zadowolą największych koneserów porannych, kulinarnych podróży. Serwowane są w formie bufetu w godzinach od 7.00 - 10.00 a w soboty i niedziele oraz dni świąteczne od godziny 8.00 - 11.00 . Z potraw śniadaniowych polecanych na ciepło i przyrządzanych na bieżąco największą popularnością cieszy się Benedict Egg , Pain Perdu czy Croque Monsier . Z zimnego bufetu Goście najchętniej wybierają znakomity tatar czy bogaty wybór serów i porannych deserów jak Creme Brulle , Croissanty i wiele innych.

Restauracja Hotelu Petite Fleur organizuje na zlecenie wykwintne bankiety i uroczystości firmowe i rodzinne.

Nasi Goście, o innych osobistych preferencjach żywieniowych związanych z wyznawaną religią bądź wymogami diety, po uprzednim zgłoszeniu swoich życzeń przy okazji meldunku, otrzymają indywidualne zestawy śniadaniowe lub kolacyjne.

Podstawowe informacje związane z organizacją imprez :

Ilość Gości w podziale na dostępne sale  bankietowe :

Sala Bankietowa Kominkowa duża na terenie restauracji – ilość Gości od 18 – 30 os.

Sala Bankietowa Kominkowa duża  połączona z Salą Kominkową małą  – ilość Gości od 18 - 40 os.

Salonik VIP na terenie restauracji – ilość Gości od 6 – 10 os.

Sala Bankietowa Witrażowa na parterze hotelu , stół okrągły – ilość Gości od 11 – 16 os.

Sala Bankietowa Witrażowa na parterze hotelu stół w literę U – ilość Gości od 17 – 30 os.

Podane powyżej ilości Gości to maksymalne, komfortowo rozplanowane pojemności sal i nie mogą zostać przekroczone nawet w przypadku prośby organizatora uroczystości .

Minimalne łączne ceny uroczystości od osoby :

Ceny łączne od osoby zostają ustalane wyłącznie na podstawie sumy cen jednostkowych za wybrane pozycje z Karty Menu , Menu zakąsek zimnych, Menu Przystawek Zimnych oraz Karty Win, ale nie mogą być niższe niż:

  1. Dla imprez odbywających się od poniedziałku do czwartku wł. z wyjątkiem Dni Świątecznych – 120 zł od os.

  2. Dla imprez odbywających się od piątku do niedzieli włącznie oraz w Święta – 150 zł od os.

  3. Dla imprez firmowych bez względu na dzień tygodnia – 150 zł/os.

  4. Zainteresowanym osobom przesyłamy wszelkie materiały dotyczące ofert, prosimy o wypełnienie formularza  w zakładce Kontakt wraz z podaniem aktualnego numeru telefonu i adresu e mail.

 


Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności

OK, zamknij