Restauracja

Restauracja hotelowa serwująca wyśmienite potrawy kuchni francuskiej i staropolskiej jest uznaną i szanowaną marką w  mieście. Kompetentny personel , wyszkolony przez Mistrza Kuchni z Francji  Michela Constant Labarre sprosta najbardziej wyszukanym gustom naszych Gości . Restauracja nasza, z czego jesteśmy niezmiernie dumni,  jest miejscem gościny  oficjalnych delegacji rządowych oraz zagranicznych , odwiedzających nasze miasto na zaproszenie Prezydenta Miasta . Najwyższa rangą osoba którą mieliśmy zaszczyt gościć w bieżącym roku to wiceprezes Rady Ministrów RP.

Szeroki wybór potraw i win w przystępnych cenach sprawi, że każda wizyta będzie ucztą dla Państwa oka i podniebienia. Warto wspomnieć, iż Goście zameldowani w hotelu, na wszystkie zamówione potrawy i alkohole otrzymują 10 procentowy rabat.

Hotelowe śniadania, ich jakość i różnorodność , zadowolą największych koneserów porannych, kulinarnych podróży. Serwowane są w formie bufetu w godzinach od 7.00 - 10.00 a w soboty i niedziele oraz dni świąteczne od godziny 8.00 - 11.00 . Z potraw śniadaniowych polecanych na ciepło i przyrządzanych na bieżąco największą popularnością cieszy się jajko po benedyktyńsku oraz omlet a la Mount St. Michel  z owocami. Obiadokolacja włączona w cenę pobytu serwowana jest a la carte w godzinach od 17.30 - 20.00 a Goście wybierają potrawy z codziennie przygotowanych na tą okoliczność różnorodnych zestawów.

Nasi Goście, o innych osobistych preferencjach żywieniowych związanych z wyznawaną religią bądź wymogami diety, po uprzednim zgłoszeniu swoich życzeń przy okazji meldunku, otrzymają indywidualne zestawy śniadaniowe lub kolacyjne.

Podstawowe informacje związane z organizacją imprez :

Ilość Gości w podziale na dostępne sale  bankietowe :

Sala Bankietowa Kominkowa duża na terenie restauracji – ilość Gości od 18 – 30 os.

Sala Bankietowa Kominkowa duża  połączona z Salą Kominkową małą  – ilość Gości od 18 - 40 os.

Salonik VIP na terenie restauracji – ilość Gości od 6 – 10 os.

Sala Bankietowa Witrażowa na parterze hotelu , stół okrągły – ilość Gości od 11 – 16 os.

Sala Bankietowa Witrażowa na parterze hotelu stół w literę U – ilość Gości od 17 – 30 os.

Podane powyżej ilości Gości to maksymalne, komfortowo rozplanowane pojemności sal i nie mogą zostać przekroczone nawet w przypadku prośby organizatora uroczystości .

Minimalne łączne ceny uroczystości od osoby :

Ceny łączne od osoby zostają ustalane wyłącznie na podstawie sumy cen jednostkowych za wybrane pozycje z Karty Menu , Menu zakąsek zimnych, Menu Przystawek Zimnych oraz Karty Win, ale nie mogą być niższe niż:

  1. Dla imprez odbywających się od poniedziałku do czwartku wł. z wyjątkiem Dni Świątecznych – 90 zł od os.

  2. Dla imprez odbywających się od piątku do niedzieli włącznie oraz w Święta – 120 zł od os.

  3. Dla imprez firmowych bez względu na dzień tygodnia – 120 zł/os.

  4. Zainteresowanym osobom przesyłamy wszelkie materiały dotyczące ofert, prosimy o wypełnienie formularza  w zakładce Kontakt wraz z podaniem aktualnego numeru telefonu i adresu e mail.

 


Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij