Karta Kuchni Staropolskiej - przykładowe potrawy

Zakąski
 
Tatar z polędwicy wołowej  / 100 g /
 
Pierogi z mięsem  własnego wyrobu
 
Pierogi z kapustą i grzybami własnego wyrobu
  
Pierogi z łososiem  własnego wyrobu
 
Mix pierogów własnego wyrobu
 
Zupy  / 250 ml /
 
Żur staropolski
 
Czernina jak u babci
 
Barszcz z kołdunami
 
Rosół z makaronem
 
Grzybowa w czarce z chleba
 
Dania główne
 
Schab pieczony / 150 g / w sosie własnym z kluseczkami kładzionymi, surówką z marchwi i jabłuszka
 
Zraz zawijany / 150 g / z wołowiny sosem,  z ziemniakami i surówką z marynowanych buraczków  
 
Karkówka / 200 g / po polsku z czosnkiem z majerankiem, sosem jogurtowym i kopytkami
 
Soczysta pierś / 175 g / z kurczaka z grilla marynowana w ziołach z mizerią i frytkami
 
Pstrąg smażony w całości 250 g /, surówka z kiszonej kapusty i ziemniaki gotowane z zieleniną
 
 
 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij